Inspiratiebijeenkomst ‘Anders kijken naar kansen’

Op 21 november vond de inspiratiebijeenkomst “Anders kijken naar kansen” plaats. Samen met  professionals uit de kinderopvang, het onderwijs en de gemeenten kijken we terug op een geweldige dag, waarin veel ervaringen en kennis is uitgewisseld en er ook nieuwe contacten zijn gelegd. In het onderstaande overzicht staat een verwijzing naar de podcast van de keynote speaker en de downloads van de workshopbegeleiders.

Steven Pont

Oud-onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut.

Jaap Bruijn

Hogeschooldocent Sociaal Werk aan de Hanzehogeschool Groningen

Ingrid van der Beek

Trainer Traumasensitief  Onderwijs met  ervaring in het speciaal onderwijs. 

Renate Schaart

Trainer Traumasensitief  Onderwijs met  ervaring in het speciaal onderwijs.

Albert Velthuis

Bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

Klik op onderstaand filmpje voor meer informatie!

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is er voor kinderen die graag willen voetballen, turnen, judoën, op dansles, muziekles of een andere sportieve of creatieve activiteit, maar dat niet kunnen omdat de kosten voor de ouders of verzorgers een probleem zijn. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt dan.

Aanvragen kunnen uitsluitend gedaan worden door een intermediair (juf/meester, hulpverlener, sportbuurtcoach, cultuurcoach, sociaal wijkteam). De procedure is simpel: nadat je je opgegeven hebt als tussenpersoon, kan het kind (natuurlijk in overleg met de ouders) worden opgegeven. Binnen drie weken kan het kind dan al meedoen!